Η καραντίνα , γεγονός πρωτόγνωρο για την ανθρωπότητα παγκοσμίως προκάλεσε αλλαγές στην καθημερινότητα . Το αποτέλεσμα? Ψυχολογικές αλλαγές, συναισθήματα καινούρια, και για κάποιους επιπλέον κιλά! Χάσε, λοιπόν, τα κιλά που σου έμειναν από την καραντίνα και νιώσε καλύτερα.

Η μειωμένη κίνηση και η πολύωρη ενασχόληση με το φαγητό λόγω 'εγκλεισμού' στο σπίτι κατά την διάρκεια της καραντίνας, είναι συνδυασμός που ευνοεί την προσθήκη βάρους. Λογικό και αναμενόμενο! Τελειώνοντας λοιπόν η καραντίνα και επιστρέφοντας στην καθημερινότητα, τα περιττά κιλά έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε αρκετούς ανθρώπους. Ο σωστός τρόπος απώλειας βάρους είναι περισσότερο από ποτέ σημαντικός για την υγείας μας σωματική αλλά και ψυχολογική.

Ωσ διαιτολόγος, λοιπόν προτείνω  να ακολουθήσετε τα εξή:


•    Οργάνωση ωραρίου γευμάτων: Στόχος είναι να υπάρχουν 3 βασικά γεύματα και 2 ενδιάμεσα σνακ. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται καλύτερος μεταβολισμός και επαρκής θρέψη του οργανισμού.


•    Πολλά φρούτα και πολλά λαχανικά: Η θωράκιση του οργανισμού μας είναι υψίστης σημασίας εν μέσω πανδημίας. Παράλληλα τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν λίγες θερμίδες και βοηθούν στον κορεσμό, επομένως η επιτρεπτή ποσότητα κατανάλωσης είναι μεγάλη. Σημαντική είναι και η ποικιλία , καθώς κάθε φρούτο και λαχανικό προσφέρει και διαφορετικά οφέλη στην υγεία.


•    Ποικιλία τροφίμων από όλες τις ομάδες : ψάρι 2 φορές/εβδομάδα, όσπρια και λαδερά όσο πιο συχνά μπορείτε, κρέας 1-2 φορές/εβδομάδα. Η συνοδεία σαλάτας λαχανικών με ελαιόλαδο και λεμόνι είναι απαραίτητη!


•    Περιορισμός της ζάχαρης: Η καραντίνα  δημιούργησε αυξημένο στρες με αποτέλεσμα την αυξημένη επιθυμία για γλυκίσματα.  Ιδιαίτερα σε όσους αγαπούν την γλυκιά γεύση, παρατηρήθηκε μία αυξημένη Παρασκευή γλυκών στο σπίτι και κατ’επέκταση αυξημένη κατανάλωση.


•    Σωστή ενυδάτωση: Είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Συστήνεται πολύ νερό, πράσινο τσάι και αφεψήματα από βότανα χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή μελιού.


•    Αυξημένη κίνηση: Πιο απαραίτητη από ποτέ, καθώς με την καραντίνα υπήρχε μειωμένη σωματική κίνηση. Συστήνεται η κινητοποίηση του οργανισμού, με σκοπό τον καλύτερο μεταβολικό ρυθμό και φυσικά την καλύτερη ψυχολογική διάθεση.


•    Εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής: Μετά την καραντίνα έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητα μας, π.χ εργασία από το σπίτι, περισσότερες ώρες μπροστά σε οθόνες είτε για δουλειά, είτε για διασκέδαση, γεγονός το οποίο τροποποιεί και τις διατροφικές μας επιλογες . Επομένως η διατροφή θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού και φυσικά τις πιθανές διατροφικές προτιμήσεις / ιδιαιτερότητες . Σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες σας, ο διαιτολόγος είναι ο υπεύθυνος για να καθορίσει το σωστό πρόγραμμα διατροφής.  Κλείσε το ραντεβού σου και δες την διαφορά !

Κάνε το πρώτο βήμα τώρα! Κλείσε ραντεβού!

Συμπληρώστε το Ονοματεπώνυμο σας παρακαλώ.

Συμπληρώστε το κινητό σας παρακαλώ.

Συμπληρώστε το Email σας παρακαλώ.

Invalid Input

Επιλέξτε μια απο τις επιλογές παρακαλώ.

Κωδικός Ασφαλείας Refresh Λάθος, παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε

Πρεπει να αποδεχτείτε για να στείλετε email

;Αναστασία Κόκκαλη
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος