Φούσκωμα? Αέρια? Μια άβολη κατάσταση

 

Πολλές φορές θα έχετε έρθει αντιμέτωποι με ανεπιθύμητα αέρια  και πρηξίματα στην περιοχή της κοιλιάς. Άνδρες και γυναίκες ταλαιπωρούνται από αυτή την διαταραχή, αλλά οι γυναίκες λίγο περισσότερο. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η κατάσταση αυτή  επηρεάζει τόσο στην ψυχολογία όσο και την κοινωνική ζωή του καθένα από εμάς. Ναι: είναι σίγουρα τόσο μια άβολη κατάσταση όσο και αντιαισθητική λόγω της διογκωμένης κοιλιάς, η οποία όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Τι είναι τα αέρια;

Τα αέρια σώματος παράγονται από τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο πεπτικό σωλήνα και κυρίως στο παχύ έντερο. Προκαλούνται κυρίως από την αποδόμηση των υδατανθράκων που λαμβάνουμε μέσω τη διατροφής, όμως υπάρχουν και παθολογικές περιπτώσεις που προκαλούν παροδική αναστολή εξόδου αερίων.

Οι πιθανότερες αιτίες δημιουργίας αυτού του ανεπιθύμητου πρηξίματος, είναι οι εξής:

  • Η κατανάλωση τροφίμων που δεν πέπτονται εύκολα όπως οι φυτικές ίνες
  • Η δυσκοιλιότητα
  • Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου
  • Η δυσανεξία στη λακτόζη
  • Η κατάποση αέρα όταν τρώμε ή πίνουμε κάτι βιαστικά, το κάπνισμα και το μάσημα τσίχλας
  • Το στρες

Αντιμετώπιση:

Μερικές συμβουλές ώστε να νιώσετε καλύτερα :

  • Διαμορφώστε την διατροφή σας .Επιλέξτε τροφές που δεν αυξάνουν την παραγωγή αερίων
  • Προτιμήστε το νερό και όχι τα αναψυκτικά στα γεύματά σας
  • Αποφύγετε να καταπίνετε αέρα ( μάσημα τσίχλας, τσιγάρο, κ.τ.λ.)

DETOXX

Ιδιαίτερα χρήσιμο θα είναι να κάνετε ένα διαγνωστικό τεστ τροφικής ευαισθησίας. Αυτό γίνεται με λήψη αίματος και ελέγχει 57 τροφές και δείχνει το ποσοστό ευαισθησίας που μπορεί να υπάρχει σε κάθε οργανισμό . Γνωρίζοντας ποια τρόφιμα φέρνουν ανεπιθύμητα συμπτώματα, σχεδιάζουμε το κατάλληλο διατροφικό σχήμα

Το Food Allergy εξετάζει την παρουσία αντισωμάτων IgG, τα οποία εμφανίζονται όταν το  ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά σε ορισμένα τρόφιμα. Συγκεκριμένα, μετράει την δραστικότητα των IgG σε 57 τρόφιμα. Κάθε τρόφιμο αξιολογείται σε μια κλίμακα από 0 έως 3, ανάλογα με το επίπεδο αντίδρασης του σώματος σας. Η Κατηγορία 0 αντιστοιχεί σε φυσιολογική ήπια αντίδραση, η Κατηγορία 2 σε χαμηλή αντίδραση ενώ η Κατηγορία 3 σε υψηλή αντίδραση.

Ένα υψηλό επίπεδο δραστικότητας IgG μπορεί να υποδηλώνει ότι η τροφή προκαλεί ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο σώμα σας, όπως είναι και τα αέρια.  Συνεπώς, η εν λόγω τροφή μπορεί να αφαιρεθεί ή να μειωθεί από τη διατροφή για κάποιο διάστημα.

Το τεστ γίνεται με λήψη αίματος είτε στο γραφείο από νοσηλευτή. είτε σε συνεργαζόμενο εργαστήριο .