Αυτή η light πίτα είναι ιδανική για όσους ακολουθούν δίαιτα και επιθυμούν νόστιμα εύκολα γεύματα
Σφουγγάτο με μαρούλι
Υλικά:
• 2 μαρούλια
• 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
• 8 αυγά
• ½ φλιτζ ελαιόλαδο
• ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• Δυόσμος ψιλοκομμένος
• 3 κουτ σούπας βρώμη
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα μαρούλια. Τα ψιλοκόβετε και τα στραγγίζετε. Σοτάρετε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με το λάδι (ή με νερό), προσθέτετε τα μαρούλια και τα ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε, ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτετε τον άνηθο, το δυόσμο, ανακατεύετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Αλείφετε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζετε με φρυγανιά. Χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι, τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τα μαρούλια και ανακατεύετε. Στρώνετε το μείγμα των αυγών στο σκεύος και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για ½ ώρα μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να πάρει χρώμα το σφουγγάτο.
Αναστασία Κόκκαλη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος