- · Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- · Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Υλικά
- 3 μέτρια παντζάρια, καθαρισμένα, σε κομμάτια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
- 60 γρ. καρύδια
- χυμό από ½ λεμόνι
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κομμένα παντζάρια και τα σκόρδα σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποξηραμένο βασιλικό. Ανακατεύουμε απαλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν στις άκρες.
- Βάζουμε τα παντζάρια και τα σκόρδα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), μαζί με τα καρύδια, τον χυμό λεμονιού και περίπου 80 ml ελαιόλαδο και πολτοποιούμε καλά.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και πολτοποιούμε ξανά.