Η δίαιτα στο ζευγάρι.

 

Αποφάσισες να ξεκινήσεις ένα πλάνο διατροφής για να χάσεις κάποια περιττά κιλά…. Μήπως ο σύντροφός σου θέλεις να κάνει το ίδιο? Μπράβο! Αυτή η προσπάθεια θα διώξει τα περιττά κιλά και στους 2 , θα βελτιώσει την σωματική υγεία , την ευεξία και φυσικά την ψυχολογία με όλες τις … καλές παρενέργειες (φυσικά και στην σεξουαλική ζωή) και παράλληλα θα σας φέρει ακόμη πιο κοντά!

 

Η απώλεια βάρους παράλληλα στο ζευγάρι οδηγεί σε μεγαλύτερη επιτυχία, σύμφωνα με σχετικές έρευνες. Η  αμοιβαία υποστήριξη και η  έμπνευση που θα δίνει ο ένας στον άλλον, θα συμβάλλει τα μέγιστα και φυσικά θα εμποδίσει πολλές… πιθανές παρασπονδίες.  Με την καλύτερη υγεία ως ένα κοινό στόχο, οι αποφάσεις για το ποια τρόφιμα να αγοράσετε και τι γεύμα να ετοιμάσετε αλλά και που να δειπνήσετε είναι σαφώς  πιο εύκολο όταν και οι δύο έχουν αποφασίσει να  χάσουν βάρος.

Οι άνδρες μπορούν να τρώνε περισσότερο από τις γυναίκες και να χάνουν περισσότερα κιλά λόγω του υψηλότερου μεταβολικού ρυθμού. Αυτή είναι μία βασική πληροφορία για τις γυναίκες, ώστε να μην απογοητευτούν. Φυσικά και δεν πρέπει  να υπάρχει σύγκριση στην απώλεια…. Προσπαθήστε να στηρίζετε και να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον χωρίς να κάνετε συγκρίσεις. Ο στόχος θα παραμείνει ατομικός για τον καθένα!

couple

 Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να πετύχετε μόνιμη απώλεια βάρους ακολουθήστε και οι δυο τις παρακάτω βασικές οδηγίες:           

 • Υιοθετήστε ένα διατροφικό σχήμα με 6 μικρά γεύματα κάθε 3 ώρες. Η συχνότητα των σωστών γευμάτων ενεργοποιεί τις καύσεις με αποτέλεσμα το σώμα να χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος ως ενέργεια. Μπορείτε να υπενθυμίζετε τα γεύματα ο ένας στον άλλον… sms και social media στην διάθεσή σας … (ευκαιρία να του στέλνετε μηνυματα ιδιαίτερα αν η σχέση είναι καινούρια… αλλά και αν είστε χρόνια μαζί θα θυμηθείτε τα παλιά!)
 • Αποφύγετε τις δίαιτες χαμηλών θερμίδων καθώς θα χάσετε μυική μάζα και υγρά , με αποτέλεσμα να επιβραδύνετε τον μεταβολικό ρυθμό. Οπότε μην μετράτε θερμίδες και μην ζυγίζετε…. Είναι ιδιαίτερα αγχωτικό!
 • Η απώλεια βάρους δεν πρέπει να ξεπερνά το 1 κιλό/7 μέρες, για εσάς κορίτσια ακόμη και 500γρ / εβδομάδα είναι καλός ρυθμός!
 • Ενσωματώστε στην καθημερινότητά σας το πράσινο τσάι – συστήνεται η καθημερινή κατανάλωση 4 φλιτζανιών πράσινου τσαγιού χωρίς ζάχαρη. Μπορείτε να έχετε…εβδομαδιαίο πρόγραμμα ποιος θα το παρασκευάσει… Μάλιστα πειραματιστείτε με αρωματικά και καρυκεύματα και βάλτε στόχο ποιος θα το φτιάξει καλύτερα!
 • Τα, capsinoids - ενώσεις που προέρχονται από πιπεριές τσίλι – βοηθούν στις αυξημένες καύσεις του λίπους. Προσθέστε πιπέρι και καυτερά μυρωδικά στις σαλάτες σας και στα φαγητά σας…. Κάνει καλό και στην ερωτική σας ζωή!
 • Κινηθείτε όσο και όπου μπορείτε! Ξεκινήστε μαζί χορό, Περπατήστε μαζί , πηγαίνετε στο γυμναστήριο παρέα, χρησιμοποιείστε τις σκάλες, υπενθυμίστε στον σύντροφό σας ότι όσο περισσότερη φυσική δραστηριότητα έχετε , τόσο μεγαλύτερη και καλύτερη απώλεια θα πετύχετε!
 • Η πρωτεΐνη πρέπει να υπάρχει παντού! Κάθε γεύμα πρέπει να έχει μία μερίδα λαχανικών και μία καλή και άπαχη πηγή πρωτεΐνης όπως τα αυγά, το κοτόπουλο, ωμοί ξηροί καρποί. Οι φυτικές ίνες σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη αυξάνουν τις καύσεις και τον κορεσμό!
 • Επιλέξτε φρέσκα φρούτακαι λαχανικά. Η υψηλή πρόσληψη αντιοξειδωτικών και ιχνοστοιχείων και μετάλλων που έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολικού ρυθμού και κατ’επέκταση στην ταχύτερη απώλεια λίπους.
 • Στο εστιατόριο παραγγείλετε 2 σαλάτες και μοιραστείτε το κυρίως γεύμα και το επιδόρπιο… με αυτό τον τρόπο μοιράζεστε την απόλαυση του ίδιου φαγητού και φυσικά τις θερμίδες!

10 τρόφιμα που βοηθούν στο αδυνάτισμα couple fruits

 1. Μαυροπίπερο
 2. Κουρκουμάς
 3. Πράσινο τσάι
 4. Βραστό αυγό
 5. Σολωμός
 6. Καρύδια
 7. Γαλοπούλα φιλέτο
 8. Καυτερή πιπεριά
 9. Καφές
 10. Γιαούρτι 2%