Η διατροφή συμβάλλει στην πρόληψη αλλά και στην θεραπεία πολλών ασθενειών και μπορεί να καθορίσει αρκετά την πορεία της θεραπείας. Η συνέργεια των θρεπτικών συστατικών με την φαρμακευτική αγωγή είναι αξιοσημείωτη στον καθορισμό της σωστής διατροφικής κατεύθυνσης. Εκπονούνται εξατομικευμένα διατροφικά προγράμματα για κάθε κλινική κατάσταση, με στόχο την βελτίωση των εργαστηριακών εξετάσεων και την θρέψη του οργανισμού.

  • Καρδιαγγειακές παθήσεις: ρύθμιση υπερλιπιδαιμίας - υψηλή χοληστερόλη ή/και τριγλυκερίδια

  • Σακχαρώδης Διαβήτης (τύπου Ι και ΙΙ)

  • Υπέρταση

  • Υπερουριχαιμία – ουρική αρθρίτιδα (υψηλό ουρικό οξύ)

  • Θυρεοειδοπάθεια – υποθυρεοειδισμός , υπερθυρεοειδισμός

  • Αναιμία (έλλειψη σιδήρου, βιταμίνης Β12, φυλλικού οξέος κ.ά.)

  • Γαστρεντερικές διαταραχές (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, έλκος στομάχου-δωδεκαδακτύλου, ευερέθιστο έντερο, δυσκοιλιότητα, νόσος Crohn, ελκώδης κολίτιδα, κοιλιοκάκη)

  • Παθήσεις νεφρών, ήπατος, χοληδόχου κύστης, παγκρέατος

  • Υποστήριξη θρέψης καρκινοπαθών

  • Μεταβολικό σύνδρομο

  • Άπνοια ύπνου