Υλικά για 4 άτομα:

  • 400 γρ. καρότα
  • 400 γρ. κολοκύθια
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 100 ml σόγια σος
  • 40 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
  • 50 ml χυμός λεμόνι
  • 5 γρ. κάρυ
  • 40 γρ. μέλι
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 10 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζετε και πλένετε τα καρότα. Τρίβετε τα καρότα σε φλούδες και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τα κρυώνετε σε παγωμένο νερό.
Πλένετε τα κολοκύθια και τα τρίβετε και αυτά σε φλούδες και τα βράζετε για 2 λεπτά. Τα κρυώνετε σε μπολ με παγωμένο νερό. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε μαζί το μέλι, την σόγια, το πολτοποιημένο σκόρδο, το λεμόνι και το κάρυ μέχρι να εξατμιστούν στα 2/3. Στραγγίζετε τα λαχανικά. Σε ένα σκεύος ανακατεύετε καλά τα καρότα, κολοκύθια με την σος. Τέλος ρίχνετε και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το κουκουνάρι και ωμό το ελαιόλαδο.